06.04.2017 — 12:18

Питання добудови нового примішення Корчицької школи нагальне для Шепетівщини

5 квітня голова Шепетівської райдержадміністрації Роман Підопригора разом із головою районної ради Петром Дзяворуком  відвідали Корчицьку сільську раду.

Під час візиту керівники побували у Хуторській ЗОШ І-ІІ ст., Корчицькій ЗОШ І-ІІІ ст., дошкільному навчальному закладі, будинку культури та фельшерсько-акушерському пункті с. Корчик. Ознайомилися зі станом будівництва нового приміщення школи, а також, з’ясували проблемні питання громади у спілкуванні із головою сільської ради Василем Кондратюком.

Жителів громади велику стурбованість викликає стан діючої школи у с.Корчик, адже з 2001 року її приміщення офіційно визнані аварійними. Вирішенням цього може бути добудова нового приміщення школи, будівництво якого було розпочато ще у 1990 році.

«Звичайно, сьогодні проблема довгобудів є актуальною для всієї країни. Тисячі об’єктів, що залишились недобудованими ще з радянських часів, або розпочалися будівництвом у «непевних» 90-х і досі залишаються у невизначеному стані: будівництво багатьох із них давно вже є недоцільним, деякі потребують продажу або перепрофілювання. Разом із тим, недобудованими залишаються і тисячі об’єктів, що є важливими для регіонів – це заклади освіти, охорони здоров’я, культури та спорту, транспортна інфраструктура тощо. Тому, наразі ми маємо зосередити всі зусилля на добудові соціально важливих об’єктів, зокрема, і даного приміщення, що дасть можливість відразу вирішити ряд нагальних проблеми громади», – прокоментував Роман Підопригора.

ДОВІДКОВО. Будівництво нового приміщення загальноосвітньої школи у селі Корчик розпочате у 1990 році. У той час замовником спорудження об’єкту було визначене управління капітального будівництва Хмельницької обласної державної адміністрації, і фінансування робіт здійснювалось через обласний бюджет. У зв’язку із ускладненням фінансової ситуації в державі кошти на будівництво не виділяються з 2007 року. З метою уточнення та обґрунтування обсягів робіт на будівництві школи за кошти районного і сільського бюджетів проведено коригування проектно-кошторисної документації та експертизи будівельних конструкцій. Для завершення будівництва навчального закладу, згідно проектно-кошторисної документації, необхідно не менше 21 млн. гривень.

У 2013 році  було проведено демонтаж старого шиферу, замінено несучі елементи конструкції даху, що були вироблені з деревини та втратили свої властивості, а також зроблено нову покрівлю. У минулому році будівництво було відновлено. Із обласного бюджету було виділено 1,5 млн. грн., які і були освоєні.

За інформацією Шепетівської райдержадміністрації