06.04.2017 — 15:56

Народний театр пісні «Пісенне мереживо» підкорив «Празький зорепад – 2017»

Проведення різноманітних за масштабом та напрямком міжнародних фестивалів для творчих колективів набуває небувалого розмаху у Європі. Фестивалі для деяких ансамблів це єдина можливість показати свою творчість на великій сцені. Міжнародні фольклорні фестивалі роблять великий внесок у професійний розвиток творчих колективів та надають додаткових барв у їх творчість. Адже життя під час проходження фестивалів відрізняється дивовижною атмосферою свята і сплеском позитивних емоцій.

Міжнародний фестиваль у Празі у 2017 році – це також показ фольклору і культури учасників з різних країн Європи. У фестивалі беруть участь творчі колективи та ансамблі з України, Індонезії, Індії, Польщі, Греції, Туреччини, Сербії, Боснії, Румунії, Словенії, Чорногорії, Італії, Швеції, Молдови, Вірменії, Литви, Македонії, Хорватії, Чехії, Словаччини, Болгарії, Угорщини.

З 29 по 31 березня 2017 року «Празький зорепад – 2017» підкорював Народний театр пісні «Пісенне мереживо» РЦКіМ «Розмай» Кам’янець-Подільського відділу культури та туризму райдержадміністрації.

Старовинна Європа, неперевершена Прага, прекрасна атмосфера і це тільки маленька частина тих емоцій, які залишилися у колективу пісня повернення до дому. А найголовніший сюрприз, який привезли з собою артисти Кам’янець – Подільського району – ГРАН-ПРІ ХХV МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ МИСТЕЦТВ “PRAGUE STARS 2017” м. Прага, Чеська республіка.

Це неймовірне досягнення колективу не лише для Районного центру культури і мистецтв «Розмай», але й в цілому для нашого району та області, оскільки у фестивалі взяли участь колективи з 20-ти країн світу.

Кам’янець-Подільська райдержадміністрація