07.04.2017 — 14:37

В рамках роботи молодіжної студії кар’єрного розвитку «ВЕКТОР.ocz» відбувся перший етап тренінгу «Розпочни свій бізнес!»

Хмельницький кооперативний інститут став першим навчальним закладом в Хмельницькому, в якому розпочала свою роботу молодіжна Студія кар’єрного розвитку «ВЕКТОР.ocz», оскільки керівництво інституту завжди зацікавлено ставиться  до ініціатив служби зайнятості та активно співпрацює з нею.

Так, 04 квітня 2017 року фахівці Хмельницького обласного центру зайнятості  провели для студентів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту перший етап тренінгу «Розпочни свій бізнес!». Ця тема для молоді – одна з найактуальніших, як засвідчили результати анкетування, проведеного серед студентів на початку роботи студії.

Працювала із студентами провідний фахівець відділу організації профорієнтації  Хмельницького ОЦЗ Тетяна Охремчук. Під її керівництвом учасники тренінгу вчились обирати напрямок  для свого бізнесу,  аналізувати життєздатність власних бізнес-ідей, складати бізнес-план, оцінювати наявні ресурси для розвитку бізнесу (вміння, навички, захоплення, матеріальне забезпечення). Кожен мав змогу пройти тестування на визначення схильностей до підприємницької діяльності.

Кращому засвоєнню знань допомагали бізнес-вправи, націлені на отримання практичних навиків роботи в групі, розвиток креативного мислення, мотивацію учасників до самозайнятості та планування дій для практичної  реалізації  бізнес-ідеї.

Наступний етап тренінгу відбудеться через тиждень. Він передбачає  закріплення отриманих студентами знань та навиків в процесі  гри «Введення в основи бізнесу». Гра дозволить учасникам краще зорієнтуватися в основних поняттях та термінах (збут, виручка, готівка, витрати, заощадження, отриманий прибуток, потреби  сім’ї, потреби бізнесу), а також, набути практичних навиків, необхідних  в будь-якому бізнесі.

За матеріалами відділу організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ