10.04.2017 — 12:47

Фахівцями Славутського міськрайонного центру зайнятості організовано інтерактивний захід «Брейн-ринг»

З метою розширення знань учнів про сучасні та актуальні професії на ринку праці, формування у них здатності аналізувати різні види праці, зокрема й ті, що виконують представники робітничих професій, висвітлення їх особливого значення в житті людини та суспільства, фахівцями Славутського міськрайонного центру зайнятості було організовано інтерактивний захід «Брейн-ринг», який проводився серед учнівcьких команд 11 класів Славутського обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки учнів в галузі науки і проходив в рамках проекту «Розпочни кар’єру з професійного навчання».

6 учнівських команд – «Кібернетики», «Прогресс», «Крок», «Вектор», «Майстри», «Всезнайки» –  зійшлися у двобої за почесне  звання «Найерудованіші у світі професій та спеціальностей» у максимально наближених до відомих телевізійних шоу  умовах, із залученням сучасних інформаційно-комунікативних технологій, звукових та світлових сигналів, музичного супроводу; цікавих і непересічних профорієнтаційних питань, які не аби як заставили  задуматись юних ерудитів.

У палких дискусіях між учасниками, формально перемогу здобула лише одна команда. Проте, даючи відповіді на питання, конкурсанти цілком занурилися у багатогранний світ професій. Адже до кожного питання, що розглядалося в ході проведення заходу, було підготовлено цікаві презентаційні матеріали – текстові слайди, які  крок за кроком  розкривали суть і специфіку професій (спеціальностей), акцентуючи увагу присутніх на особистих якостях, якими повинні володіти потенційні претенденти. До переліку увійшли професії та спеціальності, що представляють галузі інформаційних технологій, медицини, енергетики, сільського господарства, будівельної та військової сфери, машинобудування, біотехнологій тощо.

Досить яскраво та емоційно пройшов захід, усі учасники отримали нові знання у світі професій і зрозуміли, щоб стати професіоналом галузі – необхідно старанно вчитись і свідомо обирати фах.

Усі команди були відзначені заохочувальними призами та почесними грамотами. Перше місце із присвоєнням звання «Найерудованіші у світі професій та спеціальностей»  здобула команда 42 групи  Славутського ліцею-інтернату – «Всезнайки». Однак, як слушно зауважила фахівець центру зайнятості Олена Філоненко: «Дорогі учасники, сьогодні немає переможців і переможених, адже  «Брейн-ринг» – це передусім профорієнтаційна гра, яка в цікавій і неординарній формі  покликана підштовхнути вас до більш  ясного розуміння світу професій і їх ролі на сучасному  ринку праці. Будемо мати надію, що сьогоднішній захід покладе початок вашому великому особистому успіху і допоможе побудувати успішну професійну кар’єру, яка буде працювати на імідж і розвиток нашої Вітчизни. І сьогодні, без перебільшення,  своїми стараннями і наполегливістю ви всі зробили крок в цьому напрямку, а отже усі ви вже здобули перемогу!».

По завершенню заходу було прийнято рішення щодо проведення таких заходів якомога частіше, адже позитивні відгуки як з боку членів журі, так і  педагогічного колективу, учнів-учасників та вболівальників свідчать про їх актуальність та результативність сьогодні.

Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ