11.04.2017 — 12:28

Збірна команда області взяла участь у чемпіонат України з маунтенбайку

На днях в Ужгороді закінчився чемпіонат України з маунтенбайку.  Після вдалого виступу у змаганнях на шосе, туди вирушила збірна команда області – вихованці обласних ДЮСШ та школи вищої спортивної майстерності, спортсмени клубу “Веломан Екстрім”: Вікторія Пархомюк, Наталія Свистунова, Олександра Михайлова, сестри Юлія та Марина Калинюк. Загалом зі всієї України  з’їхалося 153 учасники.

В перший день змагались у індивідуальній гонці на час – крос-кантрі. Тут завоювати медаль вдалося лише Наталії – у неї срібло. Проте, вже наступного дня дівчата показали очікуваний результат. У гонці крос-кантрі на малому колі серед дівчат 2001-2002 р. н. Вікторія Пархомюк – бронзова призерка. У категорії дівчат 2003-2004 року все значно цікавіше. Наталія Свистунова, Марина Калинюк та Олександра Михайлова не дали суперникам підступу до п’єдесталу – перше, друге та третє місце у наших спортсменок!

Шостого квітня стартував чемпіонат у індивідуальній гонці в гору, естафетній командній гонці та олімпійському крос-кантрі. У гонці в гору біля Невицького замку Юлія Калинюк стала срібною призеркою у категорії “дівчата”. З найкращим часом серед молодших дівчат фінішувала Наталія Свистунова, третьою стала Марина Калинюк, золото та бронза, відповідно.

Сьомого квітня у Шахтинському лісі відбулись змагання з комбінованої командної естафети. Відповідно до правил, всі команди у цій дисципліні складаються з трьох юнаків та однієї дівчини. Наша Вікторія Пархомюк, яка показувала хороші результати у попередніх видах, у напруженому перебігу гонки на третьому етапі вивела команду з третього на друге місце, а юнак, що прийняв естафету останнім, утримав цю позицію. У підсумку Вікторія разом зі спортсменами з Чернігівської області стала другою.

В останній день змагалися у олімпійській дисципліні – крос-кантрі на великому колі. Вікторія Пархомюк, подолавши складну дистанцію у майже дев’ять кілометрів у тому ж Шахтинському лісі,  завоювала для області ще одну бронзову нагороду. Серед дівчат 2003-2004 років народження Свистунова Наталія стала чемпіонкою України, а Калинюк Марина, яка до того ж на рік молодша ніж всі учасниці цієї групи, виборола бронзову медаль чемпіонату.