13.04.2017 — 16:45

На Кам’янеччині триває весняна посівна кампанія

Важливу роль у секторі економіки району, а отже підвищенні життєвого рівня населення і розв’язанні соціально-економічних проблем, відіграє аграрна галузь. Як проходить весняна посівна та як господарюють сільгосппідприємства Кам’янеччини, 12 квітня під час робочого виїзду, мали змогу побачити заступник голови райдержадміністрації Микола Чумак та начальник відділу агропромислового розвитку Надія Сузанська.

Посадовці відвідали ТОВ «Агросолюшнс», де наразі тривають весняно-польові роботи, зокрема посів соняшнику в с. Вихватнівці. За словами головного агронома Євгена Козлика планується засіяти даною культурою 600 га землі. Для того, щоб завершити посів до Великодніх свят,  працюватимуть у дві зміни.  Також Євген Анатолійович розповів, що для підвищення врожайності культури вони внесли в ґрунт мінеральні добрива, зокрема сульфат амонію, карбамід та діамофоску.

Радісною подією для підприємства у цьому році стало придбання трьох приладів для вимірювання щільності ґрунту, які значною мірою полегшують роботу агрономів.

Цьогоріч господарством планується посіяти окрім соняшнику ще й 850 га кукурудзи та 1160 га сої. Для посіву придбано дванадцяти сортів сої, одним з них є сорт Медісон (Medison) канадської селекції, який в попередні роки показав хороші результати, так як є пластичним і менш чутливим до різкого перепаду температури.

Далі оглянуто процес підживлення  озимого ріпаку в ПП «Мрія -2010». Під час розмови з керівником підприємства Анатолієм  Яковенчуком  обговорили стан посівів озимих культур, зокрема озимої пшениці та озимого ріпаку. Анатолій Миколайович ознайомив гостей з технологією вирощування сільськогосподарських культур на підприємстві та інформував щодо норм внесення мінеральних добрив та доз застосування  засобів захисту рослин при догляді за посівами.

Працівники адміністрації подякували аграріям району за високу культуру землеробства і побажали зібрати вирощений урожай своєчасно та без втрат.

За матеріалами Кам’янець-Подільської райдержадміністрації