18.04.2017 — 11:48

Велогонщиці з хмельницького стали срібними чемпіонками України в командній гонці з велосипедного спорту на шосе

 

В квітні у Білій Церкві пройшов Чемпіонат України з велоспорту (багатоденна гонка) серед юніорів.

З ДЮСШ УО участь в змаганнях взяли десять спортсменів, п’ять юніорів і п’ять юніорок – вихованці тренерів Довгополої Тамари Іванівни, Вікторії та Віталія Кондрута з Хмельницького.

Загалом у змаганнях взяли участь 105 велосипедистів, з яких 55 юніорів, 23 юніорок, 18 жінок та 23 команди зі всієї України.

У перший день змагань наші дівчата на 15-кілометровій командній гонці на час стали треті – розповідає заслужений тренер України з велосипедного спорту Вікторія Кондрут.

В наступний день була групова гонка на 80 кілометрів. Там наші дівчата всю дистанцію намагалися атакувати і тримати гонку в хорошому темпі. І знову ж наші спортсменки були треті.

У третій день змагань групова гонка на 50 кілометром це 7 кіл. Дистанція була дуже тяжка, гірський етап. І цей етап дав нашим спортсменкам перевагу в 4 хвилини і 30 секунд. І дівчата перемістилися на друге місце перед останнім етапом.

Дівчата боролися до останнього, щоб побільше виграти часу перед останнім складним етапом в роздільному старті на час на 20 кілометрів.

В останній день змагань була дуже погана погода, сильний дощ і вітер, але нашим дівчатам це не завадило проїхати гідно 4 етап гонки.

І наша Хмельницька команда  в складі. Сестри Вікторія та Ірина Лазурко, Калашник Анастасія, Ярошенко Вікторія і Гусельникова Еліна стали срібними чемпіонками країни по юніоркам.

В особистому результаті четверте місце зайняла Еліна Гусельникова, сьоме місце Вікторія Ярошенко і 10 місце Анастасія Ярошенко.

Наші юніори закінчили командний залік дев’ятими.

Ми вітаємо переможців .

Зараз дівчата і хлопці знаходяться у Львові на чемпіонаті України на треку.