18.04.2017 — 14:55

Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію – допомагати людям  

Шукати роботу в нашій країні можна різними шляхами, зокрема, через державну службу зайнятості або самостійно. Про те, що відбувається сьогодні на ринку праці, зокрема регіональному, які соціальні послуги та новації пропонує Державна служба зайнятості, повідомив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

«Ми покращуємо свої сервіси і переходимо на абсолютно нові принципи роботи. Це стосується, як обслуговування клієнтів, так і внутрішньої організації праці. Зокрема, використовує нові сучасні технології – відео резюме, відео презентація вакансії, он-лайн співбесіда, комунікація із безробітними через соціальні мережі, тощо. Сьогодні клієнт служби зайнятості №1 – роботодавець. Ми надаємо роботодавцям широкий спектр послуг щодо підбору персоналу безкоштовно», – сказав Сергій Черешня.

Так, у січні-березні 2017 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 9,1 тис. вакансій, в тому числі 8,6 тис. заявлено для укомплектування службою зайнятості. Близько 71% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії.

Послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 24,4 тис. безробітних громадян. Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості, зросла на 17%, 1,7 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 157 безробітних.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння обласної служби зайнятості понад 2,6 тис. безробітних проходили професійне навчання.

Також посадовець зауважив, що окрема увага служби зайнятості приділена працевлаштуванню демобілізованих учасників АТО. Це та категорія людей, яка потребує особливої уваги та допомоги в адаптації до умов мирного життя та інтеграції на ринку праці.

Протягом січня-березня 2017 року послугами центрів зайнятості області скористалися 1771 демобілізований військовослужбовець, який брав участь в антитерористичній операції. Забезпечено роботою 134 учасника АТО, в тому числі 2 особи започаткували власну справу отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 73 особи.

Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію – допомагати людям. Ми завжди відкриті для співпраці.

 Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ