19.04.2017 — 15:56

Делегація представників ЄС в Україні завітала на Хмельниччину з інформаційною кампанією «Будуймо Європу в Україні»

Сьогодні з триденним візитом на Хмельниччину завітала делегація представників ЄС в Україні з інформаційною кампанією «Будуймо Європу в Україні».

Інформаційна кампанія «Будуймо Європу в Україні» – це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів). Мета кампанії – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

У форматі “круглого столу” представники обласної влади та місцевого самоврядування, бізнесу, громадських організацій, управління/департаментів освіти, молоді, культури та окремих вищих навчальних закладів області були ознайомлені з програмами і проектами, які пропонує ЄС для України в питаннях розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні, освітніх програм та проектів, що надають підтримку Україні з розширення прав та можливостей на місцевому рівні шляхом реалізації відповідних програм.

Відкриваючи захід заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко зазначив, що сьогоднішня зустріч, враховуючи Європейський вибір України, є вкрай важливою, а даний захід надасть присутнім вдосталь інформації, яка буде використана на протязі своєї діяльності.

“На сьогодні економіка держави, зокрема Хмельницької області, маючи серйозний потенціал для розвитку, потребує підтримки бізнесу та економіки області. Тому необхідно сприяти впровадженню таких програм, аби така початкова інформація та зазначені пропозиції в подальшому були реалізовані.”, – додав Володимир Ілліч.

В свою чергу, Ірина Стаднійчук – документаліст відділу преси й інформації Представництва ЄС представила до уваги присутніх огляд молодіжних, освітніх та культурних можливостей та інформаційних ресурсів Представництва ЄС, зокрема: загальні програми ЄС (ERASMUS+, HORIZON2020, COSME, Креативна Європа), регіональні програми (EU4Business), проекти та програми для дітей та молоді, програма ЄС для школи та багато інших.

Також програмою перебування на Хмельниччині передбачено:

– Відкрита лекція-дискусія “Освітні програми ЄС: можливості для студентів”, де менеджер з індивідуальних можливостей Національного офісу Еразмус+ в Україні розкаже про можливості освітньої програми Еразмус+ для університетів, студентів та викладачів.

– Панельна дискусія для бізнесу “Вихід на ринки ЄС: можливості, шляхи, інструменти, а також успішні історії українських бізнесменів”. Учасники заходу дізнаються про можливості виходу на ринки ЄС, переваги, які надає Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, почують експертні поради з міжнародного розвитку бізнесу.

– Тренінг “Як написати грантову заявку на конкурси ЄС?”. Під час тренінгу учасники більше дізнаються як отримати грантову підтримку ЄС, як підготувати успішну грантову заявку, як працює фінансування та які є поточні програми та гранти ЄС, на які можна подати заявку.

– Вікторина на знання фактів ЄС з фотовиставкою “Впізнай миттєвості твоєї Європи”, де учасники перевірять та вдосконалять знання про Європейський Союз та відносини Україна-ЄС.