20.04.2017 — 11:57

Юні техніки Хмельниччини здобули перемогу на Всеукраїнському конкурсі-змаганні учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання!

Напередодні Великодня в одному з наймальовничіших міст Хмельниччини, перлині Поділля у місті Кам’янець-Подільському, Українським державним центром позашкільної освіти спільно з Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді та Кам’янець-Подільським Центром дитячої та юнацької творчості було проведено Всеукраїнський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. Щиро відкрили свої двері Кам’янець-Подільський Центр дитячої та юнацької творчості та Кам’янець-Подільська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням інформатики на базі яких відбувався захід.

У конкурсі-змаганні взяло участь 17 команд (38 учасників).

Честь Хмельниччини відстоювали два брати Донець Артем та Донець Вадим, вихованці Нетішинського клубу «Юний технік» на чолі з досвідченим керівником Любов Фроловою.

Зі словами привітання та побажання творчих успіхів і перемог до учасників конкурсу-змагання та гостей звернулися: начальник управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради Світлана Старченко та директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук. Український державний центр позашкільної освіти представляв  Володимир Свінцицький, завідувач відділом виставкової діяльності.

Конкурсна програма включала: теоретичний залік, технічне, творче та спортивно-технічне завдання.

Керівникам команд та гостям було проведено дефіле гурткових занять, екскурсію на виставку науково-технічної творчості, пішохідні екскурсії до ботанічного саду та по вечірньому Кам’янцю, також було проведено  педагогічний міст на тему: «Шляхи формування науково-технічних здібностей школяра через якісну освіту».

За підсумками чотирьох етапів конкурсу-змагань визначено 16  переможців  в  особистому заліку, а командну першість здобули:

І місце посіла команда Хмельницької області;

ІІ місце – команда Миколаївської області;

ІІІ місце – команда Житомирської області.

Команда-переможець, а це вихованці Нетішинського клубу «Юний технік» нагороджені медалями та кубком Українського державного центру позашкільної освіти, переможці та призери в особистому заліку – медалями, всі учасники – дипломами та цінними подарунками.

Слова подяки організаторам заходу висловив Володимир Свінцицький,  керівники та учасники команд. Завідувач відділу загальної, середньої та позашкільної освіти Кам’янець-Подільської міської ради  Валентина Потанська побажала усім учасникам змагань не зупинятись на досягнутому, всюди і завжди прагнути до перемоги.

Щиро вітаємо юних техніків Хмельниччини та їх наставника з перемогою і сподіваємося, що вона буде успішно примножена новими досягненнями і нагородами!