19.04.2017 — 14:20

Збірна команда Хмельницької області взяла участь у чемпіонаті України з велотреку

З 10-14 квітня 2017 року у м. Львів пройшов весняний чемпіонат України з велотреку.

Загалом на єдиному в Україні критому велотреку стартувало 160 кращих велосипедистів України в різних вікових групах, усього у змаганнях взяли участь 18 областей з усієї України.

Збірна команда Хмельницької області прибула на змагання у складі 19 осіб. За результатами змагань команда набрала 850 залікових очок. Хочеться відзначити, що змагання проводилися в 8 видах.

Крім цього проводилися попередні кваліфікаційні заїзди, тому змагання проходили з 9 ранку до 20 години вечора. Незважаючи на важкі умови, наші спортсмени продемонстрували бійцівські якості і гідно виступили на чемпіонаті. Наша команда завоювала 10 медалей з олімпійських номерів програми.

У командній гонці переслідування на 3 кілометри наші юніорки в складі з 5 чоловік зайняли 2 місце . Серед дівчаток 3 місце зайняла в командній гонці Лазурко Ірина, вона їхала з двома дівчатами зі Львова та однієї з Харкова.

Наші юнаки посіли четверте місце їм не вистачило менше секунди щоб отримати бронзову медаль. У груповий гонці на 40 кіл з 8 фінішами Еліна Гусельникова взяла бронзу.

Серед юнаків Жук Богдан. У гонці в вибуванням Еліна так само забрала бронзову нагороду. У командному спринті наші юнаки в складі  Стецюк Вадим, Жук Богдан і Савчук Іван взяли четверте місце з 19 команд, хлопцям і тут трохи не вистачило до 3 місця їх результати склав 54.791 тисячна, а третє місце 54.682, хлопцям не вистачило 1 тисячної секунди.

Серед дівчаток в командному спринті наша Ірина Лазурко їхала з Білоцерківською дівчиною в парі, в першому кваліфікаційному заїзді наша Ірина отримала травму в коліні і вийшла на четверту сходинки, але Ірина взялася усіма силами і в фіналі поліпшила результат і таким чином дівчата  показали третє місце.

Наші юніорки в командному спринті у складі Анастасія Калашник та Еліна Гусельникова посіли друге місце.

Варто зазначити, що змагання відбулися за активного сприяння управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації та ДЮСШ УО.

Нашу команду очолював тренер, який відповідає в Хмельницькій області за велоспорт на треку Кондрут В.І, допомагали йому Вікторія  Кондрут і Тамара Довгопола.

В даний момент спортсмени з Хмельницького готуються до чемпіонату України який відбудеться серед юнаків та дівчаток у Рівному з 25 по 30 квітня.