20.04.2017 — 18:20

Юрій Бирка: Ми налаштовані на співпрацю з усіма, хто готовий трудитись на розвиток нашого краю

Сьогодні у Хмельницькому з ініціативи громадської ради при облдержадміністрації відбувся відкритий Форум громадських сил на тему: «Ефективні механізми участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики: сучасний стан та перспективи розвитку».

Участь в заході взяли представники громадських рад при обласній та районних державних адміністраціях, працівники структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій, громадськість області.

Із вітальним словом до присутніх в залі звернувся т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка. Посадовець зазначив, що керівництво облдержадміністрації підтримує  ініціативу Громадської ради щодо проведення  відкритого Форуму громадських сил Хмельниччини, адже такий захід дає можливість ближче познайомитись представникам громадського руху з усіх куточків нашої області, обговорити проблеми, обмінятись досвідом та виробити механізм  співпраці на майбутнє.

“Без активної участі громадськості, без вашої ініціативності, конструктивних пропозицій, повноцінно втілити в життя реформи неможливо. Ми налаштовані на співпрацю з усіма громадськими організаціями, з усіма громадянами, які готові трудитись на розвиток нашого краю,” – підкреслив Юрій Бирка.

Голова громадської ради при облдержадміністрації Володимир Юр’єв представив учасникам Форуму оновлений склад цього консультативно-дорадчого органу, а також ознайомив із першими напрацюваннями ради. Зокрема, він зазначив, що розроблено Положення про Громадську раду при Хмельницькій обласній державній адміністрації, яке затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації, а також створено 7 комітетів, які будуть займатися розглядом питань різних сфер суспільного життя.

Володимир Васильович наголосив, що перш за все, громадська рада зацікавлена у тісній співпраці з обласною державною адміністрацією, адже саме шляхом співпраці можна досягти реальних результатів у справі розбудови Хмельниччини. Першочерговим завданням він назвав саме побудову правильної моделі співпраці.

“Громадська рада не є кінцевою інстанцією для вирішення питань. Вона є містком між виконавчою владою і жителями області. Наше основне завдання – вивчити проблему на місці, визначити можливі шляхи її вирішення, і представити їх на розгляд виконавчої влади,” – наголосив Володимир Юр’єв.

Далі учасники форуму обговорили окремі питання, що стосуються взаємодії громадських організацій та органів влади,  зокрема, основних засад ефективності роботи громадських рад при органах виконавчої влади,  механізмів співпраці співпраці між ними,  основного призначення та напрямків роботи громадських рад, механізмів участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, засобів комунікацій між громадськістю та владою.

Також учасники форуму мали можливість висловити думку щодо власного бачення механізмів участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики.

 

Довідково. Детальніше про роботу громадської ради при облдержадміністрації можна дізнатися на офіційному веб-сайті https://grom-rada.com.ua