27.04.2017 — 13:02

Олександр Корнійчук зустрівся з директором Академії Берліну Екертом Штратеншульте

Сьогодні, 27 квітня, відбулась зустріч голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука з директором Академії Берліну Екертом Штратеншульте щодо обговорення питання співпраці та обміну досвідом.

Хмельниччина стала на шлях нових можливостей і розвитку та відкритою для українських та іноземних інвестицій.

Німецько-українська Академія доброго урядування та підвищення компетентності в Європі (AGREE) була заснована у 2014 році за ініціативою Міністерства закордонних справ Німеччини. З часу заснування було успішно проведено 20 курсів.

«Підтримка, яку надає ваша держава Україні через різноманітні проекти та програми є надзвичайно вагомою. Вона дозволяє нам швидше рухатися шляхом реформування, яке відбувається в країні та в регіоні,» – підкреслив очільник області.

Екерт Штратеншульте подякував керівництву області за підтримку таких навчань та тісної співпраці.

«Наразі розроблено новий підхід для обміну досвідом, зокрема розмежування програми на три етапи, перший з яких, отримання інформації, що проводитиметься у он-лайн режимі, а інші два етапи, зокрема обмін досвідом з практиками та тренінги з підвищення компетентності проводитиметься безпосередньо в Європейській Академії Берліна», – зазначив директор академії.

Участь у семінарах «АГРІ» в рамках проекту «Німецько-українська академія з питань доброго урядування та підвищення компетентності в Європі» забезпечує обмін новітнім практичним досвідом та підтримки України у сферах розвитку демократії, верховенства права, створення організаційної структури та ефективного управління, що проходять в місті Берлін.

Голова обласної державної адміністрації висловив сподівання, щодо подальшого розвитку співпраці з Німеччиною в економічному та соціальному напрямах, а якісне і ефективне підвищення кваліфікації управлінських кадрів області забезпечить розвиток Хмельниччини.