27.04.2017 — 15:15

У Новоушицькому районі розпочались військово-польові збори учнів 11 класів  

 

26 квітня розпочались дводенні військово-польові збори учнів 11 класів. Ці збори завершують вивчення предмета “Захист Вітчизни” та сприяють виробленню практичних навичок у юнаків та дівчат з медико-санітарної, стройової та інших видів підготовки.

У зборах взяли участь 40 учнів 11 класів усіх навчальних закладів ІІІ ступенів об’єднаної територіальної громади та Зеленокуриловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Табір розгорнувся на схилах Дністра поблизу с. Рудківці. Учнів розподілили на 4 відділення, вони вивчали та удосконалювали свої вміння із трьох видів занять: стройової, фізичної і вогневої підготовки. Варто відзначити, що юнаки дуже відповідально поставились до виконання усіх завдань і показали хороші результати із розбору і збору автомата, кидання гранати та виконання фізичних вправ.

Завітали до табору і перший заступник голови райдержадміністрації Петро Мазур та селищний голова Олег Московчук. Посадовці привітали юнаків із проходженням першого армійського іспиту та побажали, щоб отриманий досвід став певним щаблем у підготовці до дорослого життя.