28.04.2017 — 10:05

Увага! Фотоконкурс «Вікі любить Землю».

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації інформує, що з 1 травня 2017 року розпочнеться міжнародний конкурс фотографій природних пам’яток України «Вікі любить Землю». Конкурс має на меті поповнення Вікіпедії та інших інтернет-проектів Фонду Вікімедіа фотографіями природоохоронних територій світу, створення найповнішої бази фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду України, а також для привернення уваги до проблем захисту навколишнього середовища.

П’ять років тому, навесні 2013-го, конкурс, в якому цього року беруть участь 26 країн, стартував саме в Україні.

 «Вікі любить Землю» вже перетворився на рух небайдужих до природоохоронної справи та фотофіксації об’єктів природно-заповідного фонду. Учасники діляться світлинами невідомих для широкого загалу місцин, де охороняється природа, завантажують під вільною ліцензією у Вікісховище, ілюструють ними статті у Вікіпедії та інших проектах.

Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Протягом травня всі охочі можуть подати фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу.

За результатами оцінок журі буде визначено переможців у кількох номінаціях, а також обере 10 кращих робіт, які візьмуть участь у міжнародному етапі конкурсу. Автори найкращих світлин та чисельних внесків будуть нагороджені цінними призами. У вересні 2017 року буде визначено міжнародних переможців «Вікі любить Землю».

Більш детальну інформацію можна дізнатися за посиланням https://wikilovesearth.org.ua/2017/04/fifth-contest-starts/.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації