28.04.2017 — 16:21

Відбулося засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2017 році

Протягом двох днів, 27-28 квітня, під головуванням голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука проводилися засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Під час засідання члени комісії мали можливість ознайомитися із переліком інвестиційних програм і проектів, до якого включено 82 інвестиційних проекти загальною кошторисною вартістю 743,3 млн. гривень. За рахунок державного фонду регіонального розвитку заявниками пропонується спрямувати у поточному році 349,5 млн.грн., із місцевих бюджетів – 83,7 млн. гривень.

Як зазначив Олександр Корнійчук, після розподілу коштів за трьома напрямками, залишилося до розподілу на загальних підставах більше 55 млн. гривень.

У зв’язку із складною ситуацією, що склалася в області із водопостачанням та водовідведенням, головою адміністрації було запропоновано сконцентрувати кошти саме на об’єктах водопостачання, водовідведення, очисних спорудах.

Відтак, членами комісії підтримано 29 інвестиційних проектів з 82.

“Раціональне використання усіх виділених коштів, в тому числі і за рахунок співфінансування, що були виділенні на розвиток об’єднаних територіальних громад перебуватимуть на постійному контролі, аби усі розроблені проектні документації були реалізовані та вчасно здані в експлуатацію відповідно до кошторисної вартості”, – підсумував очільник області.

За результатами голосування, управлінню регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації доручено сформувати остаточний перелік об’єктів та направити його на розгляд Міжвідомчої комісії.