03.05.2017 — 09:56

Хмельничани привезли нагороди з чемпіонату України з кульової стрільби

Черговий рекорд за кількістю нагород встановила збірна команда області на чемпіонаті України з кульової стрільби. Цього разу це були змагання серед юніорів та юніорок – вік спортсменів до двадцяти одного року. Як і на всіх попередніх змаганнях, не було рівних хмельничанам у стрільбі з пневматичної гвинтівки з оптичним прицілом по рухомій мішені.

І хоча їхніми конкурентами у боротьбі за медалі були спортсмени з інших областей, які у цьому виді стрільби найсильніші у Європі та світі, це не завадило нашим землякам вкотре підтвердити сій високий авторитет. 16 медалей – 7 золотих, 1 срібна та 8 бронзових – такий підсумок чемпіонату, який проходив у Львові. 3 золоті нагороди та 1 срібна на рахунку Крістіни Гілевич, 2 золоті – Маргарити Тарканій, 4 бронзові – Дениса Баблюка, 2 бронзові – Дмитра Дмитрійчука, які є учнями Хмельницької обласної комплексної ДЮСШ «Колос». Двічі чемпіонкою стала також Анастасія Химич, двічі бронзовим призером – Давид Красота з Хмельницької ДЮСШ «Юність».

Результати, які показують наші спортсмени на чемпіонатах України, могли би принести їм призові місця і на міжнародних змаганнях. Та до національної збірної шлях їм закритий через відсутність у хмельничан індивідуальної зброї. В даний час спортсмени тренуються і виступають на змаганнях, маючи на всіх дві гвинтівки застарілої моделі. Але термін свій вони вже відпрацювали, і незабаром спортсмени, які завойовують славу нашому місту, можуть взагалі залишитись без зброї.