04.05.2017 — 16:24

В обласному госпіталі ветеранів війни відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення

Сьогодні з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в обласному госпіталі ветеранів війни відбулася зустріч представників обласної влади з ветеранами війни, що перебувають на лікуванні в закладі. Від облдержадміністрації ветеранів зі святом привітав т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка.

«В цей особливий для українського народу день, ми схиляємо голови у глибокій скорботі перед пам’яттю загиблих на полях битв, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях, тих хто передчасно пішов з життя від отриманих бойових ран. Сьогодні , шановні ветерани, вашим онукам і правнукам знову довелося взяти зброю до рук, щоб захистити від загарбницьких посягань східні рубежі нашої держави. І ми віримо, що досягнемо своєї мети, адже той, хто захищає свою землю, завжди перемагає», – сказав Юрій Ігорович.

Від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука посадовець висловив щиру вдячність захисникам усіх поколінь, які присвятили себе боротьбі за свободу, незалежність України та побажав ветеранам здоров’я, щастя, оптимізму і довголіття.

До привітань долучилися заступник голови обласної ради Валерій Лесков, голова обласної організації Ради ветеранів України Володимир Купратий та заступник голови обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Антон Козак.

Святкового настрою усім присутнім додала концертна програма, а за сприяння обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану ветеранів учасників заходу пригостили смачною солдатською кашею.