05.05.2017 — 10:19

Міжнародний день мігруючих птахів

Міжнародний день мігруючих птахів був започаткований у 2006 році з метою популяризації ідей про необхідність охорони мігруючих птахів та їх середовища існування. Цей день присвячено даті підписання 10 травня 1906 року Міжнародного Договору про охорону птахів. Міжнародний день мігруючих птахів організовується Секретаріатами Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин та Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів. Цей День відзначається щорічно у другу суботу та неділю травня.

Птахи є одним з найкращих індикаторів стану та тенденції біорізноманіття. Вони є важливими для моніторингу стану біорізноманіття, оскільки живуть практично в усіх екосистемах світу. Щороку велика кількість мігруючих видів птахів перетинає океани, пов’язуючи екосистеми. Зберігаючи їх, ми робимо внесок у глобальне збереження біорізноманіття.

Секретаріати Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин і Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів (AEWA) повідомляють, що відзначення у 2017 році Міжнародного дня мігруючих птахів проходитиме 10 травня під символічним гаслом «Їх майбутнє, це наше майбутнє – здорова планета для мігруючих птахів і людей».

Для сприяння відзначенню цього заходу секретаріатом AEWA випущені плакати, розміщено тематичні фото та відеоматеріали у вільному доступі на офіційному веб-сайті www.worldmigratorybirdday.org

Приєднуйтесь до відзначення Міжнародного дня мігруючих птахів!