05.05.2017 — 15:27

О.Корнійчук: подвиг українського солдата – найкращий приклад патріотизму

Напередодні Дня пам’яті та примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, заступник голови обласної ради Валерій Лесков зустрілись з ветеранським активом області та учасниками антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях.

  

72 роки – саме стільки часу минуло з того дня, коли після шестирічної боротьби була здобута перемога над нацизмом.

Подвиг українського солдата, і в буремні роки, і в сьогоднішні дні російської агресії важко переоцінити, адже війна вкотре прокотилась Україною, залишивши по собі тисячі солдатських могил.

«Наш прямий обов’язок – поліпшення якості життя тих, хто не пошкодував свого здоров’я для кращого майбутнього нашої незалежної держави», – наголосив Олександр Олександрович.

З нагоди 72-ї річниці очільник області вручив вітальну листівку Президента України Петра Порошенка за звитягу у жорстоких боях із ворогом, важку самовіддану працю у повоєнні часи –  Атаманюку Григорію Сергійовичу, кавалеру чотирьох медалей «За відвагу» .

«Ваш приклад стійкості та героїзму, жертовності і сили духу, виявлені у складні часи, надихатимуть на подвиг сучасне покоління захисників Вітчизни», – додав Олександр Корнійчук.

Зі словами вдячності керівники області привітали ветеранів та хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих за Україну.

В продовження зустрічі колективи обласної філармонії подарували ветеранам чудові пісенні подарунки.