11.05.2017 — 09:42

Л. Парцхаладзе: головам ОДА необхідно активізувати роботу та завершити подання проектів, що фінансуються з ДФРР у 2017 році

10 травня під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе відбулася відео-нарада в режимі on-line з питань подачі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Від Хмельниччини участь у нараді взяв т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, заступник начальника управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Віра Бригадир та інші запрошені.

Лев Ревазович закликав голів обласних державних адміністрацій та їх заступників терміново активізувати роботу та завершити подання проектів, що фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, в інакшому випадку Мінрегіон буде змушений вжити відповідних заходів.

«Вже в цьому місяці відбудеться друге засідання комісії з оцінки та відбору проектів для фінансування з Держфонду регіонального розвитку. До неї всі проекти повинні бути підготовлені на 100%. Але чомусь регіони зволікають з їх подачею у Мінрегіон. Така ситуація незрозуміла та неприйнятна. Адже реалізація цих проектів в інтересах самих регіонів!”, – додав Лев Парцхаладзе.

В продовження наради, Лев Ревазович вказав на недоліки, що виникли при поданні проектів, окремо по кожній з областей.

Так, 28 квітня 2017 року листом облдержадміністрації №58/38-24-1841/2017 Мінрегіону України направлено переліки об’єктів по Хмельницькій області, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

До переліку на загальних підставах включено 29 проектів на суму 55,7 млн. гривень.

Кошти розподілено в повному обсязі (139812,459 тис.грн.).

За напрямом «Розвиток спортивної інфраструктури» включено 8 проектів на суму 19,4 млн. гривень. Перелік направлено на погодження Мінмолодьспорт України.

За напрямом «Енергоефективність навчальних закладів» включено 6 проектів на суму 14,0 млн. гривень.

До цього переліку включено 3 школи в рамках реалізації концепції «Нова українська школа», на які запропоновано виділити 9,0 млн.грн. з коштів Фонду.

За напрямом «Енергоефективність закладів охорони здоров’я» включено також 9 проектів на суму 14,2 млн. гривень.

 Повний пакет документів буде надано Мінрегіону до 24 травня 2017 року.

Також учасники наради обговорили питання стану підготовки проектів Нового Освітнього Простору #НОП, сучасних ЦНАПів та Центрів Безпеки в громадах, створення мапи всіх проектів, що фінансуються з різних джерел, у  Донецькій та Луганській областях та участь регіонів у конкурсі кращих будівель і споруд України, який традиційно проводить Мінрегіон.

.