10.05.2017 — 15:32

Команда Хмельницької області взяла участь у командному чемпіонаті України зі спортивного орієнтування

Травневі свята, для орієнтувальників Хмельницької області, стали значною спортивною подією. Збірна Хмельницької області взяла участь у командному чемпіонаті України зі спортивного орієнтування, який проходив в м. Коростишів Житомирської області з 05 по 10 травня.

В чемпіонаті прийняло участь більше 700 спортсменів з усіх областей країни, 42 команди змагалися за золоті медалі командного заліку. Спортсмени виступали на середній та довгій дистанції в заданому напрямку, в естафетах та спринті. На середній дистанції, яка в залежності від віку мала довжину від 2 до 8 км., з 15  контрольними пунктами була дуже жорстка конкуренція. Нова карта з дрібними орієнтирами та великою заболоченістю не дозволяла розвинути велику швидкість пересування.

Кращою з команди на середній дистанції стала Давидюк Вікторія з м. Полонне «СЮТ» Обрій (група Ж-16) тренер Цішевський О.Б., яка з результатом 0:58:51  посіла 14 місце. Доречі вона принесла в загальний залік команди найбільшу суму балів зі всіх дистанцій.   На довгій дистанції довжиною від 3 до 12 км.  з 18 КП, кращою з команди стала Ігнат Єлізавета (група Ж-14) м. Хмельницький тренер Краюшин О.О.,з результатом 1:08:19 яка посіла 20 місце.

Третій день змагань запам’ятався дощем та холодним вітром, які дошкуляли спортсменам в момент очікування передачі естафети. В останній день змагання проходили в міському парку, та центрі міста. Мешканці Коростишева гаряче підтримували спортсменів та намагалися їм допомагати в пошуку КП. В загальному заліку наша команда посіла 22 місце. Це достатньо гарний результат для юніорського складу команди, яка в період зміни поколінь та у відсутність провідних спортсменів, захищала гідність спорту  Хмельницької області.