13.05.2017 — 11:32

Юрій Бирка провів виїзний прийом громадян у Хмельницькому районі

12 травня т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка провів виїзний прийом громадян у Хмельницькому районі.

Участь у прийомі також взяли голова райдержадміністрації Леся Коменда, перший заступник голови адміністрації Андрій Зелінський, голова райради Юрій Мельник, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб та організацій, голови сільських рад.

Всього за допомогою до влади звернулося 12 жителів Хмельницького району. Запитання громадян переважно стосувались надання матеріальної допомоги на лікування. Також піднімались питання соціального захисту учасників АТО, зокрема, щодо санаторно-курортного лікування та виділення земельних ділянок.

Громадянам було надано вичерпні відповіді та роз’яснено шляхів вирішення порушених питань. Питання, що потребують детальнішого вивчення, т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації та керівництво райдержадміністрації взяли під особистий контроль та дали ряд доручень відповідним службам.

Продовжуючи робочий візит до Хмельницького району, т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка спільно з районним керівництвом ознайомився з діяльністю фермерського господарства «Маїсс» (с.Масівці).

Керівник ФГ «Маїсс» Олег Федорук та його заступник СергійНетяга детально розповіли про особливості утримання господарства та поділились планами подальшого розвитку.

Це фермерське господарство займається рослинництвом і тваринництвом. Сьогодні ж посадовці цікавились саме тваринництвом. Було оглянуто молочно-товарний комплекс потужністю 1000 дійних корів, доїльну залу, в якій, як розповіли керівники господарства, завдяки найсучаснішому італійському обладнанню доїться одночасно 40 корів. Система роздільного доїння, яка тут впроваджена, забезпечує потрапляння у загальний резервуар молока лише вищого сорту, а так як весь процес комп’ютеризовано, це мінімізує втручання людини.

Також делегація оглянула приміщення корівників та телятників. Станом на 01 травня в господарстві утримується 1709 голова ВРХ (41% поголів’я району), в тому числі корів 650 голів, що на 200 голів більше, ніж минулого року. З початку року вироблено 2370 тон молока, що на 156 т, більше минулого року і складає 51 % валового виробництва молока району, надій на корову 2029 кг. Юрій Бирка подякував керівникам господарства за роботу у сфері розвитку тваринництва району та області.

Після цього посадовці здійснили поїздку в с.Іванківці, де завершується будівництво цеху зі збирання метало-пластикових конструкцій ПП «Екіпаж». Директор з будівництва та інженер технічного напрямку ПП «Екіпаж» Олексій Тесаловський розповів про перспективи виробництва.

За інформацією Хмельницької райдержадміністрації