15.05.2017 — 10:55

Відбулася колегія Департаменту агропромислового розвитку

12 травня 2017 року на базі ДП ПАТ «Оболонь» «Красилівське» м. Красилів відбулася колегія Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації на тему: «Про підсумки роботи агропромислового комплексу області за І квартал 2017 року».

В засіданні колегії взяли участь заступник голови облдержадміністрації  Володимир Кальніченко, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк, члени колегії, заступники голови райдержадміністрації з питань АПК та начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

Першочергово члени колегії та запрошені оглянули потужності  ДП ПАТ «Оболонь» «Красилівське» та ознайомилися з його діяльністю.

Далі Олег Омелянюк ознайомив присутніх з розпорядженням обласної державної адміністрації, щодо нового складу колегії Департаменту.

З підсумками роботи агропромислового комплексу області за І квартал поточного року присутніх ознайомив заступник директора Департаменту  агропромислового розвитку ОДА  Вадим Конончук, зокрема в своїй доповіді він доповів, що індекс обсягу виробництва сільськогосподарської продукції за І квартал 2017 року порівняно з відповідним періодом 2016 року  становив 101,8 %, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах – 102,1 %. Нарощування  обсягів виробництва валової продукції в сільськогосподарських підприємствах забезпечено у одинадцяти районах області, найбільше у Ярмолинецькому 135,5 %, Ізяславському 125,9 %, Волочиському 119 % районах.

Доповідачем відмічено також позитивну тенденцію активного інвестування приватних коштів господарюючими суб’єктами у  розвиток галузі тваринництва.

Так, у 2017 році продовжені роботи з будівництва тваринницьких ферм і комплексів та їх розширенню, зокрема у ФГ «Маїс» с. Масівці Хмельницького та  ФГ «Бізон»-с. Сахнівці Старокостянтинівського районів приміщення для утримання молодняка великої рогатої худоби відповідно  на 300 голів та 400 голів. ПП «Аграрна компанія 2004» с.Доброгоща Хмельницького району відгодівельний свинокомплекс на 12 тис. гол., в с.Свіршківці Чемеровецького району друга черга свинорепродуктора на 1,6 тис. гол., с.Бубнівка Городоцького району свинокомплекс на 4 тис. гол., ТОВ «Камчатка» – с.Теліженці Ізяславського району четвертий модуль свинокомплекса – репродуктора  на 600 голів, ТОВ «Грінлайн Агрогруп» с. Вербка Ярмолинецького району будівництво модульних площадок ангарного типу для відгодівлі свиней на 500 голів ПП «Аграрна компанія 2004» проводить відновлювані роботи та реконструкцію молочного комплексу на 800 корів у с. Остапківці Городоцького району.

Розвиток сільського господарства області дає можливість успішно розвиватись харчовій та переробній промисловості, вона є завершальною ланкою переробки продукції. Питома вага харчової та переробної промисловості в загальному обсязі виробництва та реалізації промислової продукції за звітний період склала більше 20%. Обсяг реалізованої продукції становить майже 1,4 млрд. гривень- що на рівні минулого року. Позитивні тенденції розвитку зберігаються і в галузі рослинництва.

Про обласну Програму розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2017-2021 роки розповіла начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності, фінансово-кредитного та господарського забезпечення  Департаменту Марина Бевзюк.

 Із заключним словом  виступив заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, який загострив увагу присутніх на питаннях ефективного ведення сільського господарства, мілкими та фермерськими господарствами, необхідністю виконання вимог ветеринарної служби щодо недопущення розповсюдження АЧС, механізму передачі пасовищ на баланс сільських рад, або територіальних громад, завершення комплексу весняно-польових робіт.

За матеріалами Департаменту АПР ОДА