15.05.2017 — 16:16

За допомогою до обласної влади

Черговий прийом громадян з особистих питань провів 15 травня  т.в.о. заступника голови-керівника апарату адміністрації Юрій Бирка. Сьогодні 35 жителів області звернулись по допомогу до керівництва.

Сьогоднішній прийом розпочався дещо незвично. Мешканець смт.Смотрич, голова місцевої ветеранської організації, завітав на особистий прийом, не тільки за допомогою у вирішенні особистого питання, а й задля того, щоб висловити подяку голові облдержадміністрації Олександру Корнійчуку за допомогу, зокрема передав власноруч вишитий рушник та книгу з власної колекції.

Загалом, більша частина звернень стосувались земельних питань та отримання матеріальної допомоги.

Уже не поодинокі випадки, коли мешканці районів звертаються до керівництва облдержадміністрації з метою вирішення спірних питань між орендарем та орендодавцем, у зв’язку з незгодою останніх із розміром орендної плати за користування їхньою пайовою землею. Однак, такі спірні питання можливо вирішити лише у судовому порядку у зв’язку з добровільним підписом та ознайомленням орендодавців з умовами оренди.

Також, мешканка Новоушицького району звернулась із спірним земельним питанням щодо використання сусідами межової території у власних цілях. У ході спілкування заявнику надано роз’яснення щодо умов користування та методи визначення меж ділянок.

Крім цього, чимало звернень стосувались надання матеріальної допомоги. Сьогодні їх надійшло 24.

Також під час прийому порушувалися питання забезпечення паливом громадянина з інвалідністю.

На усі порушені питання Юрій Ігорович надав роз’яснення та вичерпні відповіді, а питання, що потребують додаткового вивчення, взяті під особистий контроль.