15.05.2017 — 16:24

Хмельницька обласна служба зайнятості сприяє працевлаштуванню учасників АТО

 

З метою надання демобілізованим учасникам АТО всебічної допомоги у пошуку роботи, збільшення рівня поінформованості з питань соціальної підтримки, Хмельницька обласна служба зайнятості тісно співпрацює з військовими комісаріатами, соціальними службами, громадськими та волонтерськими організаціями в рамках укладених угод про співробітництво.

Протягом січня–квітня 2017 року послугами служби зайнятості скористались більше 1,7 тис. демобілізованих учасників АТО. Забезпечено роботою 215 учасників АТО, в тому числі 3 особи започаткували власну справу та одержали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 80 осіб. Брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру 72 особи.

Хмельницькою обласною службою зайнятості систематично проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з метою популяризації серед безробітних громадян можливостей проходження військової служби за контрактом. Протягом січня-квітня 2017 року, 56 безробітних, з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО, знято з реєстрації у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом.

Станом на 1 травня 2017 року кількість зареєстрованих безробітних становила 14,6  тис.осіб, в тому числі 1220 військовослужбовців учасників АТО.

Інформацію підготував відділ статистики та прогнозування Хмельницького ОЦЗ