16.05.2017 — 16:23

У Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 500-річчю Реформації

15 травня у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція „Вплив ідей Реформації на розвиток сучасної освіти і педагогічної науки”, яка присвячена 500-річчю Реформації.

У 2017 році весь світ відзначає 500-річчя Реформації, яка докорінно змінила історію середньовічної Європи. Адже реформи відбулися не лише в духовному, але й у культурному, економічному та політичному житті суспільства. Протестантські країни стали світовими лідерами соціального та економічного розвитку.

З огляду на це Рада Євангельських Протестантських Церков України 2017 рік проголосила роком Реформації, ініціювала проведення в Україні заходів, спрямованих на підвищення рівня духовності та освіченості громадян. Таку ініціативу підтримав Президент України Петро Порошенко, який підписав Указ № 357 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації».

Глава держави зазначив, що протестантські церкви відіграли важливу роль у розвитку релігійної, культурної та соціальної сфери України. Вони мають давню та багату історію, тому ця подія повинна відзначатися на державному рівні в загальнонаціональному контексті.

Підписання цього указу є важливим кроком на шляху до побудови демократичної, цивілізованої, прогресивної держави. Український народ готовий докласти максималь­них зусиль для зміцнення нашої держави, готовий відстоювати цінності, налаштований на співробітництво і партнерство зара­ди миру, злагоди та процвітання на рідній землі.

В ході конференції були розглянуті такі питання:

  1. Освіта як соціальні цінність.
  2. Образ педагога: реалії та перспективи. Роль особи у розвитку освіти і педагогічної науки в історичній ретроспективі.
  3. Педагогічна думка: історія та сучасність.
  4. Ідея Реформації та її вплив на розвиток педагогічної думки і освіти у Європі в ХVI-ХVІІ ст.
  5. Цілі, зміст, форми реформування університетської освіти в Європі під впливом Реформації.
  6. Школа і педагогічна думка в Європі в епоху Відродження і Реформації.
  7. Розвиток освіти і педагогічної думки в епоху українського Відродження.

З вітальним словом виступила ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, доктор педагогічних наук, професор Шоробура Інна Михайлівна.

У конференції взяли участь науковці, педагоги, студенти України, Хмельницької області, міста Хмельницького.

За інформацією Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії