17.05.2017 — 14:37

Держкомтелерадіо оголошує прийом творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики

Державний комітет телебачення і радіомовлення України  оголошує черговий прийом до 10 серпня 2017 року творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики.

До дня народження  видатного громадського та політичного діяча В’ячеслава Чорновола – 24 грудня, починаючи з 2004 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.03 р. № 979 «Про премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики» (із змінами) щорічно присуджується Премія його імені у розмірі 5 тис. гривень за рахунок коштів, передбачених на ці цілі у державному бюджеті Державному комітету телебачення і радіомовлення України.

На здобуття Премії приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії. За рішенням Комітету книги до розгляду не приймаються.

Можуть бути висунуті роботи окремих осіб і творчих колективів у складі не більше 5 осіб.

На розгляд Комітету подаються:

  • клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою публікації (твору) та його автора (авторів);
  • примірник публікації (твору) на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення (примірники друкованих засобів масової інформації, телепередачі та радіопрограми на компакт-дисках у форматі DVD): назва ЗМІ, номер, дата виходу у світ із зазначенням району, міста, області тощо;
  • копія паспорта, у разі висунення на здобуття Премії колективу – копії паспортів кожного члена колективу.

Адреса: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2, Державний комітет телебачення і радіомовлення України, тел./факс (044) 279-51-56.

З Положенням про премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики  можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо в рубриці «Виставки, конкурси, премії, фестивалі, календар знаменних дат», розділ «Премії».