18.05.2017 — 09:54

День музею в бібліотеці

Напередодні Міжнародного дня музеїв Хмельницька обласна бібліотека для дітей імені Т.Г.Шевченка приймала чисельних гостей – школярів Хмельницького.

На День музею традиційно завітали директор історико-культурного заповідника “Межибіж”, комендант фортеці Олег Погорілець та заступник директора з наукової роботи Ігор Западенко. Музейні працівники розповіли дітям про  історію створення заповідника та заснування фортеці, повідали, як відбувається реставрація музею, а також вміло знаходили підхід до дитячої аудиторії – жартували та розповідали цікаві історії.

Читачам були представлені старовинні експонати музею – каміння, знаряддя праці. Діти із перших вуст почули про ночі у музеї, майстер-класи з археології, театральні вистави, середньовічні фестивалі, які можна відвідати на території фортеці. Читачі здійснили віртуальну мандрівку заповідником,  переглянули відео і рукотворні мультфільми від вихованців недільної школи “Зерна добра” та  співробітників заповідника. Мультики настільки майстерно створені, що наймолодші були в захоплені.  Адже всім кортіло дізнатися про принцесу, яка жила у фортеці та загадкового білого птаха.