18.05.2017 — 10:19

Ревізори Хмельниччини перевірили Управління капітального будівництва Хмельницької міської ради

Фахівцями Управління Західного офісу Держаудистлужби в Хмельницькій області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Управління капітального будівництва департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради за період з 01.01.2014 по 01.01.2017 року.

Загальна сума виявлених фінансової порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, становить 5,4 млн гривень.

Так, в ході ревізії встановлено, що внаслідок порушення укладених договорів про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Хмельницького та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» місцевим бюджетом недоотримано доходів більш як на 4,6 млн гривень.

Окрім цього, при проведенні зустрічних звірок у підрядних та субпідрядних організаціях  встановлено завищення ними об’ємів та вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт по 5 об’єктах, замовником будівництва яких було Управління,  на суму майже  800 тис. гривень. Оскільки вартість даних робіт оплачено в повному обсязі, зазначені факти призвели до незаконного витрачання бюджетних коштів.

Під час проведення ревізії  порушення частково усунуто на суму 722 тис. гривень.

За недотримання законодавства на посадову особу складено протокол про адміністративне правопорушення, а Управлінню зупинено операції з бюджетними коштами на рахунках.

З метою повного усунення фінансових порушень, на адресу УКБ Хмельницької міської ради направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень та проінформовано міського голову.

           Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Крім того, Управління Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області  повідомляє  про функціонування  „телефону довіри”,  на який громадяни можуть повідомляти про відомі їм випадки зловживань і фінансових порушень при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна за номерами (0-382) 76-57-56 – Управління Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області, (0-322) 55-41-88 – Західний офіс Держаудитслужби (м. Львів), (044) 425-38-18 – Державна аудиторська служба України (м. Київ).

Про вчинки працівників Управління, які мають ознаки корупційних дій  ви можете повідомляти за номерами (0-382) 653722 , (0322) 60-31-70.