24.05.2017 — 16:06

Хмельницька область посіла 8 місце у загальному рейтингу серед регіонів країни, – Мінрегіонбуд України

Області оцінювали щоквартально за 27 показниками у 6-ти напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах.

«Варто відмітити, що відповідно до моніторингу, показник «розвиток інфраструктури» перемістився з 9 місця у 2015 році на 5 місце у 2016 році, «економічна ефективність» – з 14  на 11, економічна та соціальна згуртованість (валовий продукт) з 20 – на 10,  енергетика відновлювальна  та енергоефективність –  з 13 на 11,» – зазначив голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

Хмельницька область у загальному рейтингу серед регіонів країни за всіма напрямками посіла 8 місце, порівняно з 13 у 2015 році.

Загалом, Рівенська, Хмельницька, Житомирська області показали найкращу динаміку ( +5).

За словами Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, така оцінка – елемент нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики та визначення динаміки змін. Показники рейтингу – індикатор ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях.

Детальніше з моніторингом можна ознайомитись за посиланням  https://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/regional-dev/derzhavna-rehional-na-polityka/monitorynh/monitorynh-monitorynh/reytingova-otsinka-regioniv/reytingova-otsinka-za-2016-rik-prezentatsiyni-materiali/

Довідково. Областям виставлялися оцінки на підставі даних статистики відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики»