26.05.2017 — 11:34

Схвалено 361 інвестпроект на фінансування з ДФРР, – Зубко

До урядового розпорядження про фінансування у рамках Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році буде включено 361 інвестиційний проект. Таке рішення було прийнято на засіданні Комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«361 інвестиційний проект буде включено до урядового розпорядження про фінансування в рамках Держфонду регіонального розвитку у 2017 році. Вирішили на засіданні Комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку.

Вже погоджено Мінфіном і Мінекономрозвитку 99 проектів на загальну суму – 766 млн 203 тис. грн. Остаточна сума фінансування проектів буде відома після доопрацювання протягом трьох днів зауважень, наданих регіонам Комісією. Наша позиція – всі проекти, що подаються областями, мають відповідати Стратегіям регіонального розвитку й комплексно вирішувати питання розвитку інфраструктури на місцях з урахуванням всіх можливостей громад. Крім того, урядовим рішенням ми забезпечили, що не менше 10% коштів ДФРР спрямовуватимуться на розвиток спортивної інфраструктури та енергоефективності державних і комунальних навчальних і медичних закладів. Ще раз наголосив, що ефективне використання коштів, як державних так і місцевого самоврядування – зона відповідальності замовника проекту та облдержадміністрації», – зазначив Геннадій Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України