26.05.2017 — 12:06

“Останій дзвоник” пролунав у 756 школах області

Сьогодні, 26 травня у 756 загальноосвітніх навчальних закладах пролунав «Останній дзвоник».

Це хвилюючий день для багатьох школярів області, адже для когось – це літній відпочинок та перехід на наступну навчальну сходинку, а комусь – квиток у доросле майбутнє.

Цього року, по справжньому останній дзвоник пролунав для 6824 учнів загальноосвітніх навчальних закладів області. Саме на них чекають нові незнанні вершини та звершення.

Приємно відмітити, що майже 10% (665) випускників 11-х класів є претендентами на нагородження медалями, з них: 539 – золотою медаллю, 126 – срібною медаллю.

Також випускним дзвоник став для учнів 9-х класів, яких у загальноосвітніх навчальних закладах навчалось 11318, зокрема 846 випускників 9-х класів завершують базову школу на високому рівні і є претендентами на отримання свідоцтв з відзнакою.

«Висловлюю слова подяки матерям за спонукання дітей до науки та учителям, які своєю щоденною працею передають знання та формують майбутніх потенційних науковців, визначних діячів, справжню обізнану молодь, – зазначає голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, – А вам, як абітурієнтам вищих навчальних закладів, бажаю стати гордістю та прикладом для молодшого покоління, зараз перед Вами відкритий дорослий світ, тож віднайдіть свою професійну стежину, та станьте гідними громадянами нашої держави та краю».