26.05.2017 — 15:56

Шаровечківській ЗОШ І-ІІІ ступенів – 80!

 

Сьогодні у Шаровечківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Хмельницького району відбулися урочистості з нагоди свята останнього дзвоника та 80-річчя навчального закладу. Із хвилюючою подією привітали учнів, їх наставників та батьків представники органів обласної, районної та місцевої влади, районного відділу освіти та громадськості.

Із теплими словами привітань до усіх присутніх звернувся заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник,  який також колись навчався у цьому навчальному закладі. Посадовець побажав молодому поколінню всебічного розвитку, висловив вдячність всім, хто зробив вагомий внесок у важливу справу навчання та виховання дітей.

Ще в далекому 1937 році тут вперше сіли за парти школярі з навколишніх сіл. Школа на той час була осередком духовного, культурного життя села. За ці роки вона виховала видатних людей, які прославили подільський край. Серед них: Репецький Олександр, кандидат економічних наук, Маковкін Олег, кандидат математичних наук, викладач Хмельницького національного університету «Поділля», Паюк Лілія, вчитель початкових класів Шаровечківської школи І-ІІІ ст., Машталер Володимир, директор філії «Ощадбанку» м. Хмельницького, Дмитро Михалець, начальник Національної поліції м. Івано-Франківська. Свій педагогічний шлях у Шаровечківській школі розпочали Віталій Ребрина, завідувач науково-методичним центром викладання інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційного навчання.

В 2016-2017 навчальному році освіту у Шаровечківській школі І-ІІІ ст. одержували 155 учнів. 17 вихованців здобули перемоги у Всеукраїнських предметних олімпіадах та в Малій академії наук України. В школі працює творчий професійний педагогічний колектив.

Із славетним ювілеєм свою Альма-матер вітали випускники минулих років, які успішно себе реалізували на теренах нашої держави та за її межами.

За матеріалами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації