29.05.2017 — 10:40

Робочий візит Міністра внутрішніх справ України Арсена Аваков та Голови Національної поліції України Сергія Князєва на Хмельниччині

27 травня, з робочою поїздкою на Хмельниччині перебували Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Національної поліції України Сергій Князєв та очільник Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

    

У ході робочого візиту відбулась зустріч з особовим складом поліції Хмельницької області та обговорено найближчі плани щодо подальшого реформування та оптимізації роботи поліцейської структури, серед яких — створення дорожньої поліції та служби детективів.

Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний.

Сергій Князєв відзначив, що саме на Хмельниччині апробується більшість реформ, які зараз впроваджуються у правоохоронній галузі.

Значну увагу Голова Нацполіції приділив матеріально-технічному забезпеченню підрозділів поліції. Зокрема, він зазначив, що відмова від талонів на бензин і перехід на користування смарт-картами для заправки автомобілів за потребою дала змогу патрульній поліції за минулий рік зекономити мільйон літрів пального.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що МВС докладає максимум зусиль для покращення матеріально-технічної бази підрозділів поліції — забезпечення новою формою, транспортом, боді-камерами, планшетами тощо. Також значна робота проводиться щодо зміни профільного законодавства відповідно до запроваджених реформ.

У підтвердження цих слів, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова Національної поліції Сергій Князєв вручили працівникам поліції ключі від 5-ти автомобілів «Мitsubishi Outlander PHEV».

«25 травня Уряд Японії передав нам більше шести сотень сучасних позашляховиків, а вже сьогодні їх почали отримувати поліцейські в регіонах. Хмельниччина, до речі, одна із перших», — зазначив Арсен Аваков.

Крім цього, під час урочистих заходів очільник облдержадміністрації Олександр Корнійчук вручив правоохоронцям 4 сертифікати на автомобілі «Daewoo Lanos». Їх найближчим часом передадуть службі дільничних офіцерів поліції.

«Така допомога працівникам Національної поліції в Хмельницькій області, дозволить оперативніше реагувати на події, ефективніше виконувати поставлені завдання», – зазначив Олександр Олександрович та подякував особовому складу за активну позицію у захисті інтересів людей і держави, адже рівень злочинності в області є одним з найнижчих в Україні.

Далі, у продовжені робочої поїздки керівництво МВС, Нацполіції та очільники області ознайомились із роботою сучасного ситуаційного центру.

Відтепер будь-який громадянин країни зможе без черг та довгого очікування отримати чи обміняти посвідчення водія, здійснити реєстрацію та перереєстрацію транспортних засобів, а також оформити дозвіл на перевезення небезпечних вантажів у новому сервісному центрі МВС у м.Хмельницький.

Саме сьогодні відбулось відкриття 17-го  такого сервісного центру МВС.

Головний принцип його роботи – відкритий єдиний простір та сучасні технології. Тут встановлені камери відеоспостереження, функціонують електронна черга, нова інформаційна система, планшет для оцінки якості обслуговування, облаштовані зручний зал очікування та дитячий куточок.

«Новий сервісний центр такого зразка – це приклад успішності реформ, та показник покрашення якості надання адміністративних послуг населенню, – зазначив Олександр Корнійчук, – у нашій області функціонує уже не один такий центр та відкриті мобільні центри, аналогів яких немає у Європі».