31.05.2017 — 09:55

Візит керівника Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації на Кам’янеччину

29 травня Кам’янеччину з робочим візитом відвідав  директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк.

Основною метою поїздки було ознайомлення з роботою агропромислового комплексу Кам’янець – Подільського району. Олег Тимофійович разом з заступником голови адміністрації Миколою Чумаком та начальником відділу агропромислового розвитку Надією Сузанською відвідали декілька підприємств району.

При зустрічі директор філії «Птахофабрика «АВІС» ПАТ «Агрохолдинг Авангард» Микола Лактіонов поділився своїми очікуваннями щодо діяльності птахофабрики на найближчі перспективи, зазначивши що підприємство працює над нарощуванням поголів’я курей, над збільшенням показників виробництва яєць та відновленням виробничих потужностей попередніх років.

Наступним підприємством, яке відвідали посадовці, була філія «Смотрич» ТОВ СП «НІБУЛОН». Директор підприємства Артем Пержинський проінформував щодо стану підготовки елеватора до прийомки зерна урожаю поточного року, зауважуючи, що елеватор може забезпечити одночасне зберігання 66 тис. тонн зерна. В період жнив роботи проводяться в декілька змін. Підприємство оснащене 3 зерносушарками сумарною продуктивністю 250 тонн/год., таким чином за 1 добу елеватор потенційно може проводити до осушку до 6 тис. тонн зерна. В першу чергу елеватор забезпечує до осушку та зберігання зерна філій «Кам’янець – Подільська» та «Мрія» ТОВ СП «НІБУЛОН», які сумарно обробляють на території району до 10 тис. га ріллі. Крім того, співпрацюють з аграріями району та сусідніх районів та областей.

Про стан молочного скотарства та свинарства в Кам’янці-Подільському та проблеми, з якими стикаються виробники тваринницької продукції,  дізнавалися від директора ППФ «Деметра» Анатолія Сторожука.  В ході зустрічі посадовці побували в тваринницьких приміщення підприємства. Анатолій Васильович розповів про раціон годівлі тварин, показав умови утримання різновікових груп тварин. Крім того, повідав про ситуацію в галузі рослинництва. Варто зазначити, що майже 50% в структурі посівних площ підприємства займають кормові культури. Це  є свідченням того, що підприємство працює над створенням кормової бази для тварин, а значить буде в районі і молоко, і м’ясо.

Підводячи підсумки зустрічі, Олег Тимофійович відмітив, що район досить потужний, тому необхідно й надалі працювати над покращенням показників роботи, як галузі тваринництва так і рослинництва, та працювати над збільшенням інвестування в агропромисловий комплекс району.

За матеріалами Департаменту АПР ОДА