31.05.2017 — 15:24

Школа знань,  школа духовності…

31 травня 2017 року у Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася науково-практична конференція «Духовно-моральне виховання молоді в контексті концепції «Нової української школи». В її роботі взяли участь управлінці, науковці, методисти, вчителі, священнослужителі Хмельниччини, а також гості з НУ «Острозька академія». Ішлося про стан, проблеми і перспективи викладання предметів духовно-морального спрямування у навчальних закладах, зокрема в рамках концепції «Нової української школи».

На важливості й актуальності означеної проблематики акцентували увагу присутніх директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, кандидат педагогічних наук Олег Фасоля, головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій і туризму облдержадміністрації Олена Западенко, ректор Хмельницького ОІППО, доктор педагогічних наук, професор Віктор Берека.

Ґрунтовні доповіді, в яких всебічно й дохідливо розкрито питання духовно-морального виховання підростаючого покоління в умовах інтеграційних процесів України, формування свідомості сучасної молоді, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, готовності вчителя до викликів сьогодення, виголосили професор Національного університету «Острозька академія», член Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при МОН України, доктор педагогічних наук, професор Василь Жуковський, доцент Хмельницького університету управління та права, кандидат філософських наук, доцент Анатолій Вальчук, директор Хмельницького інституту МАУП, кандидат педагогічних наук, доцент Леонід Білий, Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський УПЦ КП, голова Духовної ради міста Хмельницького Високопреосвященніший Антоній та інші.

Практичні аспекти духовно-морального виховання дітей обговорено на секційному засіданні. Підмогою педагогам стануть і презентовані матеріали виставки науково-методичних напрацювань.

Конференція ухвалила рекомендації, спрямовані на поглиблення і вдосконалення роботи освітянського загалу з утвердження моральних і духовних засад в українському суспільстві.