31.05.2017 — 16:34

У Кам’янці відкрито конференцію з енергоефективності у сфері теплопостачання

 

Сьогодні в Кам’янці-Подільському розпочала роботу спільна конференція Програми «DemoUkrainaDH» та Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго» «Енергоефективні демо-проекти в секторі теплопостачання України».

Тема, яку обговорюватимуть упродовж двох днів, стосується модернізації сектору централізованого теплопостачання та проблем комунальної теплоенергетики.

Серед присутніх гостей – т. в. о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, Президент Міжгалузевої асоціації з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго» Арсентій Блащук, віце-президент Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго» Сергій  Дунайло, старший радник Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) Ронні Нільссон, консультант з управління проектами в рамках Програми «DemoUkrainaDH» (компанія «ÅFIndustries», Швеція) Петер Даннбрінг та інші.

Із початком роботи присутніх привітав міський голова Михайло Сімашкевич. Очільник Кам’янця зазначив, що ця зустріч має надзвичайно важливе значення. До прикладу, завдяки кількарічній співпраці з НЕФКО у Кам’янці-Подільському вдалося встановити у будинках кам’янчан 29 індивідуальних теплових пункти. А всього їх зараз у нашому місті – 53. «Співпраця з міжнародними організаціями завжди дає позитивний результат, – наголосив мер. – І з ним ви матимете нагоду ознайомитися під час роботи конференції».

Олег Гуменний також додав, що Кам’янець-Подільський – лідер у сфері запровадження енергетичних технологій, приклад енергетичної безпеки та проектів на перспективу.

Тож у рамках програми конференції передбачається обговорення майбутніх можливостей фінансування сектору централізованого теплопостачання України та плани з підготовки до наступного опалювального сезону 2017-2018рр.

За матеріалами Кам’янець-Подільської міської ради