01.06.2017 — 16:52

До Дня захисту дітей передано побутову техніку закладам соціального спрямування

Щорічно 1 червня весь світ святкує «Міжнародний день захисту дітей» (англ. «International Day for Protection of Children»).

Не залишились без уваги керівництва області й державні заклади соціального спрямування.

Так, за дорученням голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука передано побутову техніку (холодильник, пральну машину, електричний водонагрівач) та посуд державним закладам «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт», «Хмельницький обласний соціальний центр матері та дитини» для покращення умов перебування матерів з дітьми та дітей-сиріт на загальну суму 8948,2 грн.

“Зігріваючи теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднуючи зусилля заради майбутнього – ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави. Саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля”, – зазначає Олександр Корнійчук.

Під час візиту у ці заклади та передачі побутової техніки психологами обласного центру соціальних служб у справах дітей проведено індивідуальні консультації, тренінги для дітей-сиріт та матерів.

Довідково.

Державний заклад «Хмельницький обласний соціальний центр матері і дитини» розпочав діяльність 01 червня 2008 року. Це заклад тимчасового перебування жінок на сьомому-дев’ятому місяці вагітності та матерів з дітьми  від народження до 18 місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку. Заклад розраховано на одночасне перебування 7 жінок з 7 дітьми.

Під час перебування у Центрі жінки отримують навички по догляду та вихованню дитини, набувають практичних навичок соціально-побутового самообслуговування, проходять медичне обстеження, лікування. В закладі перебувають сім жінок з дітьми.

Державний заклад «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування» розпочав функціонування з 12 серпня 2008 року. Головними його завданням є забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років житлом, створення умов для соціальної адаптації осіб, які в ньому проживають, їх підготовка до самостійного життя.

На сьогоднішній день у гуртожитку перебуває 12 осіб.