06.06.2017 — 12:17

Збірна області вдало виступила на командному чемпіонаті України з велоспорту на шосе

У Кропивницькому в перші чотири дні літа пройшов командний чемпіонат України з велоспорту на шосе у гонці на час, груповій гонці та гонці критеріум серед двох наймолодших вікових груп, 2001-2002, 2003-2004 рр.н. Другою за чисельністю представлених спортсменів після Кіровоградської, була Хмельницька область – 23 гонщики із загальних 170-и.

У перший день визначали кращих у індивідуальній гонці на час. Нашим юнакам 2001-2002 рр.н., на жаль, не вдалося принести області рейтингові очки, найвище у нас 13-е місце з 50-и учасників. Трохи краще впоралися з п’ятнадцятикілометровою дистанцією наші дівчата цього віку – шосте, сьоме, восьме та дванадцяте місце. Серед молодших юнаків найвищі місця – восьме та десяте. Чудово у гонці з роздільним стартом показали себе дівчата 2003-2004 рр.н. Потрапили у дванадцятку кращих та принесли області очки аж п’ятеро хмельницьких спортсменок. Та головне, золоту медаль для області здобула Дарина Нагуляк, яка на шість секунд була швидшою за місцеву гонщицю, а бронзову нагороду завоювала наша Анастасія Плоцідим. Призові місця у командному заліку посіла команда молодших юнаків – третє місце та команда молодших дівчат – перше місце.

Третього червня змагалися у груповій гонці. Срібну медаль у категорії “дівчата” принесла Вікторія Пархомюк. Після 57-и кілометрів гонки, на фінішній прямій вона знайшла сили поборотися з трьома гонщицями команди олімпійського коледжу та не дати їм зайняти весь п’єдестал. Підтримала її у групі лідерів гонки хмельничанка Юлія Калинюк, яка фінішувала сьомою. Дванадцятою була Катерина Кравцова.

У цей день знову порадували наші молодші спортсмени. Артем Яринич став бронзовим призером чемпіонату, Вадим Марунчак – шостий. Повторили свої досягнення Дарина Нагуляк та Анастасія Плоцідим, перше та третє місце вже у груповій гонці, пропустивши на другу сходинку місцеву гонщицю, тим самим повністю відтворили п’єдестал попереднього дня. Христина Ганжук фінішувала п’ятою, Віолета Кондрут – восьмою, Олександра Чорна – одинадцятою. У командному заліку групової гонки молодші юнаки – треті, молодші дівчата – перші.

Гонка критеріум, що відбулась в неділю, також принесла області чемпіонів. Серед дівчат 2001-2002 рр.н. Юлія Калинюк продемонструвала свої кращі вміння. З 18-и кіл гонки на десятьох вона перетинала лінію першою. В результаті завоювала золото чемпіонату. У Вікторії Пархомюк шосте місце, Катерина Кравцова знову дванадцята. Серед молодших юнаків шостим закінчив гонку Артем Яринич, а дванадцятим – Володимир Вітвіцький. У дівчат 2003-2004 рр.н., золото здобула Дарина Нагуляк, бронзу – Анастасія Плоцідим, четверте місце – Христина Ганжук. У командному заліку гонки критеріум наші молодші юнаки другі, молодші дівчата – перші.