08.06.2017 — 09:41

Відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради

07 червня відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради під головуванням головного архітектора області Ірини Дунаєвської.

На порядок денний засідання було винесено питання про розгляд 3-х генеральних планів сільських населених пунктів Панівці, Цибулівка, Зубрівка Панівецької сільської ради Кам’янець-Подільського району Хмельницької області (розробник: ТОВ «Кайлас-К» Доповідач архітектор Козачук О.В.), розгляд 2–х генеральних планів населених пунктів смт Наркевичі та с. Юхимівці Наркевицької селищної ради Волочиського району Хмельницької області (розробник: ТОВ «Крок-Центр»).

Члени Ради обговорили проекти генеральних планів сіл та внесли конструктивні пропозиції до даної містобудівної документації. Результати розгляду Радою проектів містобудівної документації будуть враховані під час подальшого доопрацювання проектувальниками та затвердження органами місцевого самоврядування Панівецькою сільською та Наркевицькою селищною радами відповідно до законодавства.

Головний архітектор області наголосила на необхідності розроблення в складі проекту плану зонування території. Межі зон на плані зонування встановлюються відповідно до генерального плану населеного пункту з урахуванням меж кварталів, мікрорайонів, інших планувальних утворень, природних меж, елементів інженерно-транспортної інфраструктури. В містобудівних регламентах для кожної територіальної зони встановлюються переважні види використання, супутні види дозволеного використання та допустимі види використання. Допустимі види використання можуть бути дозволені за умови виконання визначених вимог і отримання спеціальних погоджень з відповідними підрозділами органів виконавчої влади та територіальними спеціально – уповноваженими органами центральних органів виконавчої влади та розробником генерального плану (в разі необхідності). До переважних видів використання територіальної зони можуть встановлюватися супутні. За відсутності на земельній ділянці переважного виду використання, супутній вид не допускається.

Генеральні плани та плани зонувань територій є інструментом державного регулювання і тому мають забезпечувати послідовність містобудівних рішень, що водночас є додатковою гарантією права на власність фізичних та юридичних осіб.

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації