09.06.2017 — 15:56

На Хмельниччині відбулося відкриття інформаційного центру Європейського Союзу

Сьогодні при Хмельницькому університеті управління і права відбулося відкриття інформаційного центру Європейського Союзу,  основною  метою діяльності якого стане поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності краян, а особливо молоді, про розвиток відносин між Україною та ЄС.

На урочисте відкриття Центру завітали  т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради обласної ради Тетяна Зеленко, секретар виконавчого комітету міської ради Михайло Кривак, прес-аташе Європейського Союзу в Україні Давід Стулік, та ректор ХУУП Олег Омелянчук.

Як зазначив Давид Стулік, це вже 24 інформаційний центр ЄС, який відкривається в Україні.

Основна мета діяльності інформаційних центрів Європейського Союзу – поширення інформації про ЄС та його політику, надання допомоги університетам та дослідницьким центрам в навчанні студентів та проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції, а також сприяння участі студентів в дебатах з європейських питань.

Вітаючи присутніх з відкриттям інформаційного центру, Юрій Бирка побажав  плідної роботи в царині популяризації загальноєвропейського культурного надбання та формування позитивної налаштованості громади області на  євроінтеграційний курс.

“Я впевнений, що новостворений інформаційний центр сприятиме ознайомленню студентів з європейськими цінностями і традиціями, поширенню серед молоді інформації про програми та діяльність ЄС, надаватиме допомогу іншим навчальним закладам області в навчанні студентів та проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції,” – зазначив Юрій Бирка.

Довідково. 

Всі інформаційні центри Європейського Союзу мають широкий вибір публікацій та матеріалів офіційних установ Європейського Союзу, а також періодичних видань, журналів ЄС та інших матеріалів, що стосуються діяльності ЄС, життя та соціальних стандартів, освіти в країнах ЄС, питань співпраці України та ЄС, та багато інших матеріалів. В інформаційних центрах також можна скористатися можливістю доступу до електронних баз даних, які містять офіційні документи, що приймаються Європейською Комісією, Європейським Парламентом та іншими офіційними установами ЄС.

Крім того, на базі інформаційних центрів ЄС регулярно проводяться інформаційні заходи для студентів та викладачів з найбільш актуальних питань стосовно діяльності Європейського Союзу, його відносин з Україною, презентації освітніх програм ЄС для студентів та молодих науковців. Користуватись матеріалами Центрів можуть всі бажаючі. Представники інформаційних центрів ЄС надають всю необхідну допомогу у пошуку матеріалів та наданні необхідної інформації.

Інформаційний Центр ЄС Хмельницького університету управління та права безкоштовно надаватиме таку інформацію:

-всеосяжна та структурована інформація про діяльність ЄС;

-фонд основних та офіційних документів, що публікуються та розповсюджуються ЄС;

-інформація про проекти та програми ЄС;

-інформація про потенційних партнерів з країн ЄС – для розвитку міжнародного співробітництва;

-новинки літератури та періодичні видання;

-інформація, що надходить з мережі інформаційних центрів в інших країнах та від партнерських організацій;

-аналітика, статистика, актуальні огляди;

-бібліографічне та інформаційне обслуговування;

-підтримка постійних контактів з учасниками мережі інформаційних центрів Європейського Союзу з метою обміну інформацією.

Окремим напрямком співпраці стане сприяння у поширенні необхідної інформації та позитивного іміджу ЄС серед державних службовців у співпраці з Головним територіальним управлінням юстиції у Хмельницькій області.