10.06.2017 — 11:32

Спільне засідання Хмельницької та Житомирської обласних комісій ТЕБ НС

За дорученням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка 9 червня голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук спільно з головою Житомирської облдержадміністрації Ігорем Гундичем провели спільне засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вирішення питання із забрудненням річок Случ та Хомора.

Також у засіданні взяли участь заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, перший заступник Голови Державної екологічної інспекції України, виконуючий обов’язки Голови Держекоінспекції України Ігор Яковлєв, заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України Павло Гвозденко, заступник Міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівники обласних екологічних інспекції Житомирщини та Хмельниччини, виробничники та громадськість.

У ході розгляду питання про вжиття належних заходів, спрямованих на запобігання забрудненню річок Хомора та Случ на території Баранівського району Житомирської області та Полонського району Хмельницької області заслухано представників екологічних інспекцій та громадськість, що проживає на прилеглій до цих річок території.

«Вирішувати проблему будемо спільно. Тому перший крок – створення незалежної комісії з проведення перевірки стану річок, а також підприємств, які знаходяться поблизу водойм», – зазначив Олександр Корнійчук, та додав, що з усіх підприємств в районі, дозвіл на спецводокористування має лише Понінківська картонно-паперова фабрика.

Обговорюючи дане питання вирішено першочергово розробити проектно-кошторисну документації з розчищення русла р.Хомора.

Надалі узагальнені пропозиції з вирішення питання забруднення річок Случ та Хомора, що озвучено під час засідання будуть внесені в протокольне рішення спільного засідання ТЕБ НС Хмельницької та Житомирської областей.