12.06.2017 — 10:57

В Закарпатті відбувся семінар «Імплементація вимог Директив ЄС у сфері захисту природи»

З 7 по 9 червня в Національному природному парку «Синевир» Закарпатської області проходив семінар «Імплементація вимог Директив ЄС у сфері захисту природи» в якому взяв участь директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Вавринчук.

Джерело https://www.npp-synevyr.net.ua/page79-17.html

Відкривали семінар заступник міністра Мінприроди України Василь Полуйко, керівник команди експертів проекту ЄС

APENA та міжнародний експерт з правових питань Ральф Юліх і директор НПП «Синевир» Микола Дербак. Метою семінару був огляд основних аспектів Бернської конвенції та Директив ЄС із захисту довкілля, удосконалення механізму використання природних ресурсів в межах природно-заповідного фонду, управління дикою природою в контексті євроінтеграції, а також розгляд  проекту Закону України  «Про збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні».

Основним завданням законопроекту є регулювання відносин у сфері забезпечення підтримання біорізноманіття шляхом збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні.

Джерело https://www.npp-synevyr.net.ua/page79-17.html

Особливій охороні та заходам зі збереження підлягають природні оселища європейського значення, які поширені на території України та знаходяться під загрозою зникнення у своєму природному ареалі, мають невеликий природний ареал внаслідок їх регресивних змін або через фактичну обмеженість територій їх поширення. З метою сприяння підтриманню та, у випадку необхідності, відтворення природних оселищ певних типів до сприятливого природоохоронного стану в Україні пропонується оголошувати спеціальні території для їх збереження.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації