12.06.2017 — 15:37

Більше 95% зареєстрованих безробітних навчались під конкретне замовлення роботодавців області

Одним із шляхів повернення громадян до продуктивної зайнятості та забезпечення конкурентоспроможності на ринку праці є підвищення їх професійного рівня та набуття нових професійних навиків. Саме таку мету переслідує служба зайнятості організовуючи професійне навчання зареєстрованих безробітних.

Особливістю підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, зареєстрованих безробітних є максимальне скорочення їх термінів, орієнтація на конкретні робочі місця. Це досягається шляхом цілеспрямованої роботи з роботодавцями, залученню їх до розробки навчальних планів та програм.

Із  майже 3,5 тисяч осіб спрямованих на професійне навчання протягом січня–травня  2017 року більше 95% навчались під конкретне замовлення 890 підприємств області.

Так, для потреб сільськогосподарського  підприємства ТОВ “Волочиськ-Агро”,  до  складу  якого  входять  декілька  підприємств Волочиського, Городоцького, Красилівського та Чемеровецького районів підвищили кваліфікацію 61 особа за напрямами: „Експлуатація новітніх видів автотранспортних засобів та тракторів”, “Сучасні технології підготовки насіння та захисту посівів на підприємствах АПК”. На замовлення ТОВ “Нова цегла” Шепетівським МРЦЗ організовано підвищення кваліфікації шляхом стажування 16 осіб за 15 професіями. Для швейного підприємства ”Марія-Фейшн” (м.Кам’янець-Подільський)  проходили навчання 14 швачок,  2 вишивальники, 1 кравець та 8 оформлювачів готової продукції.

Завдяки такій організації професійного навчання забезпечується високий рівень працевлаштування після його завершення. За 5 місяців 2017 року працевлаштовано 2,8 тис. осіб (94%), які  пройшли підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації, що є одним із кращих показників по Україні.

З кожним роком кількість професій та напрямів, за якими служба зайнятості пропонує професійне навчання збільшується, запроваджуються нові курси та навчальні програми, вдосконалюються підходи до його організації, незмінною залишається тільки мета – працевлаштування наших краян.

Інформацію підготував відділ організації профнавчання Хмельницького ОЦЗ