14.06.2017 — 09:35

Послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 27,8 тис. безробітних громадян

У січні-травні 2017 року, у порівнянні з відповідним періодом 2016 року, досягнуто позитивної динаміки по окремих напрямках діяльності державної служби зайнятості.

Загальна кількість вакансій наявних в базі даних обласної служби зайнятості у січні-травні 2017 року становила 14,7 тис., що на 3,3 тис. більше порівняно з відповідним періодом 2016 року.

Звісно, кількість відкритих вакансій залежить від сфери діяльності. Так, трендом останніх місяців є зростання попиту на представників робітничих професій: металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Стійким попитом продовжують користуватися професії у сферах економічної діяльності: бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Варто зауважити, що зростає й рівень заробітної плати, які пропонують роботодавці (середній розмір заробітної плати становив 3641,2 грн.).

Тому, завдяки співпраці служби зайнятості з роботодавцями – 73,0% вакансій вже укомплектовано.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості, зросла на 8,3% та становила 11,0 тисяч (з них 8,6 тис. зареєстрованих безробітних). Крім того, 3,1 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня за направленням базових центрів зайнятості Хмельниччини професійне навчання проходили 3,4 тис. безробітних, що на 4,3% більше, ніж у відповідному періоді 2016 року.

На сьогодні послугами обласної служби зайнятості скористалися 1847 демобілізованих військовослужбовців,  роботою забезпечені 272 учасників АТО, в тому числі 3 особи започаткували власну справу отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації охоплено 88 осіб.

З початку року на обліку перебувало 110 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працевлаштовано 28 осіб та 13 проходили профнавчання.

Підсумовуючи, можна сказати, що сьогодні ринок праці Хмельниччини готовий запропонувати перспективи тим, хто шукає роботу та готовий працювати. Головне, бути готовим до змін та не пройти повз своєї можливості – роботу, яку шукаєте саме Ви.

Довідково: Станом на 1 червня 2017 року актуальними були 2,2 тис. вакансій, кількість зареєстрованих безробітних становила 13,2  тис. осіб, в тому числі 1023 військовослужбовців учасників АТО та 54 особи з числа внутрішньо переміщених. Кількість претендентів на одну вакансію – 6 осіб.

Інформацію підготував відділ статистики та прогнозування  ОЦЗ