15.06.2017 — 09:55

Командно-штабні навчання в м. Славута

Відповідно до Плану основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2017 рік та розпорядження голови облдержадміністрації від 17.05.2017 р. № 361/2017-р, 13-14 червня в м. Славута під керівництвом заступника начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Юрія Кореви було проведено командно-штабні навчання з Славутською міською ланкою територіальної підсистеми цивільного захисту на тему: «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та терористичних проявів».

До проведення командно-штабних навчань були залучені представники управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, керівний склад цивільного захисту міста Славути на чолі з міським головою (начальником цивільного захисту міста) Василем Сидором, представники міської комісії з питань ТЕБ та НС, начальники евакуаційних органів всіх рівнів та спеціалізованих служб цивільного захисту міста.

В ході навчань була здійснена перевірка системи оповіщення населення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації, порядок організації евакуації населення автомобільним та залізничним транспортом, організація їх життєзабезпечення спеціалізованими службами цивільного захисту міста, дії мобільної оперативної групи при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та готовності до виконання завдань комунальної аварійно-рятувальної станції на воді до забезпечення безпеки та попередження нещасних випадків на воді. Також відбулась перевірка готовності протирадіаційних укриттів міста та практичне розгортання збірного евакопункту на базі ЗОШ №1.

Представниками облдержадміністрації та обласних спеціалізованих служб цивільного захисту надано практичну допомогу керівництву району у вирішенні проблемних питань у сфері цивільного захисту.

За підсумками навчання встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту міста здатні виконувати завдання за призначенням.

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.