15.06.2017 — 14:47

Молодіжну студію кар’єрного розвитку «ВЕКТОР.ocz» презентували для представників професійно-технічної освіти Хмельниччини

Під час обласного навчально-патріотичного зльоту лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів  Хмельницької області, в місті Понінка, відбулася презентація роботи молодіжної  студії  кар’єрного розвитку «ВЕКТОР.ocz».

На запрошення організаторів зльоту – Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді, заступник начальника відділу організації профорієнтації Хмельницького обласного центру зайнятості С.Гаврилюк провела презентацію нового профорієнтаційного проекту  –   молодіжної студії кар’єрного розвитку “ВЕКТОР.осz” для лідерів учнівського самоврядування та педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької області,  поінформувала про послуги служби зайнятості для молоді.

Вона зазначила: «Служба зайнятості завжди відкрита до співпраці з навчальними закладами, отже, цілий ряд соціальних послуг молодь може отримувати безкоштовно ще в період навчання. Це інформування про стан ринку праці, навчання складанню ефективного резюме та підготовці відеорезюме, підготовка до проходження співбесіди з роботодавцем, консультування щодо використання інтернет-ресурсу, в тому числі, порталів служби зайнятості та інших джерел пошуку вакансій, користування онлайн-платформами для отримання нових знань та компетенцій, тестування з метою визначення сфери професійної діяльності, підприємницьких якостей тощо. Участь учнівської молоді в роботі Студії  –  гарна можливість  підготуватися до виходу на ринок праці, отримати необхідні для цього знання та навички».

Тренінгове  заняття «Робота в команді» провела  провідний фахівець відділу організації профорієнтації  Хмельницького ОЦЗ  Т.Охремчук. Під час тренінгу учасники мали нагоду  зрозуміти та, на власному досвіді, переконатися, що ключовим фактором ефективної роботи будь-якого колективу є здатність кожного з її членів «працювати на загальний результат». При такій взаємодії немає місця міжособистісним конфліктам, не потрібно додаткового стимулювання до діяльності, присутня магія командного духу та формується справжня корпоративна культура.

По завершенню тренінгу учасники  в своїх анкетах відзначили, що всі їх очікування виправдалися, дякували за цікаву інформацію, чудову дружню атмосферу та гарний настрій.

До відома: Студія працює при Хмельницькому обласному центрі зайнятості з березня 2017 року. «Пілотним» навчальним закладом, в якому розпочала свою роботу студія,  був  Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут (відбулося 7 занять).

Інформацію підготував відділ організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ