19.06.2017 — 18:27

Юрій Бирка провів особистий прийом громадян

Сьогодні т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка провів особистий прийом громадян. За вирішенням проблемних питань до обласної влади звернулося 38 краян.

Переважна більшість таких звернень стосувалася виділення матеріальної допомоги на лікування.

Також Юрій Ігорович розглянув два колективних звернення. Перше звернення стосувалося спірного земельного питання. До посадовця звернулися мешканки м.Волочиська із скаргою на те, що їх позбавили земельних ділянок, які вони обробляють близько 25 років. За словами жінок, минулого року вони вирішили приватизувати свої ділянки, але в процесі підготовки документів виявилось, що право власності на їх ділянки оформив інший громадянин.

Заявниці вважають, що рішення територіального підрозділу Дергеокадастру щодо цих діянок  є неправомірним, саме тому вони звернулися до облдержадміністрації за допомогою. Юрій Бирка пояснив заявницям, що вирішення даного питання не відноситься до компетенції адміністрації, оскільки може бути вирішено лише в судовому порядку. Жінок також поінформовано щодо можливості скористатися безкоштовною первинною  правовою допомогою для підготовки позовної заяви та представництва їх інтересів у суді.

Ще одне колективне звернення надійшло від мешканців гуртожитка по вул.Зарічанській, що у м.Хмельницькому. Ініціативна група мешканців звернулася з проханням сприяти у якнайшвишому вирішенні питання передачі гуртожитка до комунальної власності.

Дане майно вже довгий час було предметом судових розглядів, оскільки мешканці оскаржували правомірність приватизації його приватною особою. Нещодавно рішенням суду остаточно підтверджено, що приватизація була незаконною. Юрій Ігорович пообіцяв, що адміністрація спільно з обласною радою сприятиме створенню спеціальної комісії, яка займеться питанням передачі майнового комплексу гуртожитка до комунальної власності.

Інші звернення громадян стосувалися питань приватизації земельної ділянки, покращення житлових умов, надання допомоги інваліду у ремонті будинку, обладнанні водопроводу та забезпеченні паливом.

Також мешканець села Розсоша Хмельницького району поскаржився на невиконання сільським головою та депутатами сільської ради вимог законодавства про декомунізацію.

За результатами розгляду порушених питань Юрій Бирка  доручив керівникам окремих структурних підрозділів облдержадміністрації опрацювати озвучені звернення та вжити заходів для їх вирішення. Посадовець наголосив: розв’язання кожної проблемної ситуації перебуває на особистому  контролі голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука.