18.03.2017 — 09:46

Мінсоцполітики та ЮНФПА обговорили пріоритетні напрями співпраці на наступні п’ять років

У рамках 61-ої сесії Комісії ООН зі становища жінок, що проходить 13-24 березня у Нью-Йорку і у якій бере участь делегація України на чолі із Міністром соціальної політики Андрієм Ревою, відбулася зустріч заступника Міністра Наталії Федорович із заступником Виконавчого директора ЮНФПА пані Лаурою Лонден.

Під час спілкування Наталія Федорович наголосила на успішній співпраці Міністерства із  Фондом народонаселення ООН в Україні щодо реалізації гуманітарних проектів у зв’язку із конфліктом на Сході України. Зокрема, відзначено важливість продовження, принаймні до кінця 2017 року, підтримки надання психосоціальної допомоги постраждалим від ґендерно-обумовленого насильства мобільними бригадами, які працюють за підтримки ЮНФПА  у 5 областях: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській і Харківській.

 Також йшлося про необхідність підтримки роботи Національної цілодобової «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми і ґендерної дискримінації та створення тимчасових притулків для постраждалих від ґендерно-обумовленого насильства (ҐОН).

 Під час зустрічі Наталія Федорович повідомила про те, що вже підготовлено та спрямовано до Верховної Ради України пакет законопроектів щодо системи реагування та попередження ҐОН, включаючи ратифікацію Стамбульської Конвенції в Україні. Заступник Міністра наголосила на важливості подальшої підтримки з боку Фонду народонаселення ООН у впровадженні цього законодавста на національному та регіональному рівнях, розбудови національного потенціалу експертів із питань ҐОН.

Сторони також обговорили пріоритетні напрямки співпраці між Міністерством соціальної політики та ЮНФПА в рамках наступної 5-річної  Програми співробітництва на 2018-2021 роки.

Джерело